Nóż do krojenia różnych rodzajów pieczywa, wykonany z japońskiej stali 53HRC, rękojeść z tworzywa ABS
Cechy:
Produkt nowy, opakowany w oryginalny karton
Nóż wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej 420J2 odpornej na korozję oraz uszkodzenia mechaniczne.
Rękojeść została wykonana z bardzo trwałego i odpornego tworzywa ABS.
Nowoczesne wykonanie, idealny do nowoczesnych wnętrz.
Możliwość mycia w zmywarce
Wyroby podlegają bardzo rygorystycznej kontroli jakości
Twardość ostrza noża z zestawu EDGE na skali Rockwella wynosi 420J2 (twardość 53 HRC). Skala Rockwella wskazuje na umiejętność zachowania ostrości przez dany okres czasu oraz bada odporność na uszkodzenia mechaniczne i przeciążenia ostrza. Twarde noże długo zachowują ostrość, jednocześnie są trudniejsze w ostrzeniu, mniej giętkie i bardziej podatne na pęknięcia oraz wykruszenia. Każdy nóż powinien być sztywny, aby precyzyjnie kroić różne składniki, z drugiej zaś strony musi być na tyle elastyczny, by podczas zmiany kąta krojenia lub dużego nacisku, nie pękał. W większości przypadków, twardość dla noży kuchennych podaje się od 52 stopni HRC, natomiast 57-58 HRC oznacza już twardą stal.
Fiskars Edge to linia noży o niezwykle eleganckim wyglądzie. Ostrza wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Specjalny szlif zapewnia długotrwałą ostrość. Wyjątkową łatwość krojenia zapewnia łagodna linia ostrza i ergonomiczna rękojeść. Innowacyjna powłoka to nie tylko elegancki wygląd noży; dzięki niej krojona żywność nie przywiera do ostrza, a nóż łatwo się czyści i jest niezwykle trwały.
Producent: Fiskars
Model: Legendarny
Materiał: stal nierdzewna 420J2 HRC53
Rękojeść: ABS
Mycie w zmywarce: Tak